forteo

Er zijn voordelen en risico’s aan Forteo.  Osteoporosepatiënten moeten de voor- en nadelen afwegen voordat ze besluiten het medicijn in te nemen.  Het is een van de nieuwste kuren voor de ziekte, en het heeft zijn voor- en tegenstanders.  Forteo Osteoporose kuren kunnen voor sommige mensen onder bepaalde omstandigheden geschikt zijn.

Er zijn twee belangrijke bezwaren tegen Forteo osetoporose medicatie.  De eerste is dat het een zeldzame vorm van kanker zou kunnen veroorzaken die bekend staat als osteosarcoom.  De andere is dat het vrij duur is.

Het Forteo osteoporosemedicijn is al enkele jaren op de markt.  Het stimuleert de cellen die botten opbouwen om botten groter en harder te maken.  Oudere medicijnen zoals bisfosfonaten, of medicijnen als Boniva, Actonel, of Fosamax, doden de cellen die het bot afbreken om het botverlies te vertragen.  Forteo verhoogt de botmineraaldichtheid in de wervelkolom in veel grotere mate en in kortere tijd dan bisfosfonaten, terwijl het risico op breuken vergelijkbaar afneemt.

forteo osteoporoseAls je slechts lijdt aan milde of matige osteoporose, dan kunnen bisfosfonaten voor jou uitkomst bieden.  Maar als je eenmaal een osteoporotische breuk hebt, geen bisfosfonaattherapie kunt verdragen, of een zeer lage T-score hebt, dan wordt Forteo het middel bij uitstek.

Patiënten die al eerder bisfosfonaten hebben gebruikt zullen enige voordelen van Forteo zien, maar de effecten treden misschien niet zo snel op als bij patiënten die nooit medicijnen tegen osteoporose hebben gebruikt.

Fotero osteoporosemedicatie werd in november 2002 geïntroduceerd.  In die tijd gaf de gezondheidsorganisatie de opdracht om het medicijn te voorzien van een zwarte doos waarschuwing omdat het in verband werd gebracht met een verhoogd risico op osteosarcoom, of botkanker, bij ratten.  Wel moet gezegd worden dat die rattenstam zeer gevoelig is voor het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker.  Het is echter algemeen bekend dat als je de Fotero osteoporose-medicatie gedurende de maximaal aanbevolen tijd van twee jaar of minder neemt, je de kans op het ontwikkelen van kanker als gevolg van het gebruik van het medicijn sterk minimaliseert.

Forteo osteoporosemedicatie repliceert een deel van het bijschildklierhormoon.  Het kan alleen per injectie worden toegediend. Het wordt geleverd in een voorgevuld pennenapparaat dat twee stappen vereist om de juiste dosis toe te dienen.

Het medicijn is erg duur voor patiënten.  Afhankelijk van je verzekeringspolis kun je dat met korting krijgen.  Toch kan de prijs sommige mensen doen besluiten dat traditionele medicijnen zoals bisfosfonaten hun enige optie zijn.  In aanvulling op je geneesmiddelenprogramma op recept, kun je ook kijken naar overheidsprogramma’s die je helpen je Forteo osteoporose medicatie te vergoeden.

De medicijnkuur is voor veel mensen succesvol geweest en de risico’s ervan zijn minder ernstig gebleken dan aanvankelijk gedacht.  Toch is het een duur medicijn en misschien niet nodig voor patiënten met milde of matige vormen van de ziekte.

Alleen jij kunt beslissen of Forteo osteoporose medicatie voor jou geschikt is.

Door Osteoporose Blog

Wij kijken met een open blik naar osteoporose en proberen zoveel mogelijk informatie op onze blog te bundelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.